CAS CLINIC: ALBA 12 ANYS. CORRECCIÓ D'ESCOLIOSI.

BREU MEMÒRIA DE LES 30 SESSIONS FETES AL CENTRE ESTEL IOGA

De Novembre de 2016 a Juliol de 2016

Es va començar fent algunes asânes de ioga, inspi- rades en B.K.S. Iyengar: Tadasâna, utanasàna amb suports, cinturons i paret per ajudar a sentir l’esti- rament i alinear el cos en la mesura del possible. Doncs no es tractava d’arribar a fer postures molt complicades o clàssiques per tal de flexibilitzar el cos, sinó de centrar-se en l’alineament. Però, hi ha alin- eament sense consciència?...La primera fase pot ser estirar i moure, comprendre les possibilitats articulars del moviment: des dels dits dels peus, la planta, l’arc plantar... De baix a dalt fins a arribar al vèrtex del cap, creant consciència, amb presició, de mica en mica. Es detectaren algunes tendències del cos de l’Alba i se seguí treballant a raó d’una hora a la setmana.

S’ha fet un treball global: Amb el suport dels gronx- adors que es disposa al Centre Estel. Les posicions invertides han estat una constant a cada sessió (var- iants de Sirsâsana i Sarvangâsana) combinades amb exercicis de Txí Kung, Tai Txí Ruler, Streaching global actiu... S’ha jugat amb la pilota gran de fitness i fins i tot modelat amb FaberClay una petita representac- ió del seu cos, i sobretot, desenvolupant la respiració conscient per activar les zones més adormides.

Al setembre del 2016 es reben noticies de la mare de l’Alba. Agraint i felicitant la feina feta.

Impressionant, l’Alba va fer bona feina! La segona radiografia, un any després, mostra una clara evolu- ció respecte a la primera. L’Alba ha domat el seu Tigre!!! (com diria la Thérèse Bertherat). Aquest curs ve a classes regulars amb la seva mare els dil- luns al vespre al Centre Estel ioga. Treballem amb suports i cordes a la paret (tipus Iyengar). Ara, el cos de l’Alba és ràpid i cada vegada més precís i els petits ajustaments són més fluids i senzills de percebre. Gairebé només pensant en una part del seu cos, o passant pel seu costat, ella fa el clic, recol.loca i creix des de l’interior amb consciència. Des del meu punt de vista ha estat i és un plaer tre- ballar amb ella, qui s’ha mostrat interessada pel seu cos, receptiva i amb una memòria corporal ben gran. Estimar la confiança i l’esforç de la família, i la rigorosa continuïtat durant les 30 sessions.

Roser Cuadrado: Acupuntora i experta en Medicina Tradicional Xinesa, Instructora de Ioga, de Tai Txí Txuan i TxÍ Kung. Monitora Esportiva professional (ROPEC núm. 016530). LLicenciada en Belles Arts. rosercuadrado@gmail.com

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Estel Centre de Ioga Integral